Maak je je ernstig zorgen om iemand, neem dan contact met ons op!

Het meldpunt Zorg- en Overlast is bereikbaar op werkdagen van 08.30u – 17.00u: 

  • Meldpunt Zorg en Overlast Leiden, Rijnstreek, Duin- en Bollenstreek: 088 - 308 36 20
  • Meldpunt Zorg en Overlast Gouda en omstreken: 088 - 308 35 35

Buiten kantooruren wordt deze taak waargenomen door Kwadraad: 088 - 900 4000

Je kunt ook een digitale melding doen: 

  • Ben je een bezorgde burger en wil je een melding doen? Klik hier
  • Ben je een bezorgde professional klik hier (MS Word), beide regio's

Meldpunt Zorg en Overlast (Meldpunt Z&O)

Zorg

Je kunt het melden als je ernstig bezorgd bent over je buurman of buurvrouw, of iemand anders in je omgeving. Vermoed je dat er nog geen of onvoldoende hulp wordt geboden? Gaat het hier mensen waarvan je vindt dat zij zorg nodig hebben, maar die hier zelf niet om kunnen of willen vragen? Dan kun je contact met ons opnemen. 

Als het nodig blijkt zorgen wij dat er passende hulp op gang komt. Je kunt ons ook bellen voor advies. Ook als je denkt dat iemand verplichte zorg (Wet verplichte GGZ) nodig heeft, kun je bij ons een melding doen.Meer informatie over de Wet verplichte GGZ is te vinden op https://www.dwangindezorg.nl/wvggz

Meld het… bemoeien is soms nodig.

Overlast
Overlast is hinderlijk voor u, vooral wanneer het regelmatig en langdurig is. Overlast kan een signaal zijn dat er iets aan de hand is met iemand. Overlast is niet altijd makkelijk zelf op te lossen. Soms is daarbij hulp nodig.

Acute en ernstige overlast, die meteen door de politie moet worden opgelost meldt u bij de meldkamer van de politie. De politie kan direct ingrijpen.
Overlast van iemand kunt u melden bij het Meldpunt Zorg en Overlast.

Wijk-GGD'er voor mensen met verward gedrag

Steeds vaker zijn er incidenten met mensen die verward gedrag vertonen. Hecht Zorg- en Veiligheidshuis Hollands Midden heeft in samenwerking met de gemeenten wijk-GGD’ers in Krimpenerwaard, Zuidplas, Hillegom, Lisse en Teylingen ingezet om deze mensen tijdig hulp te kunnen bieden. Lees meer over de wijk-GGD'er.

Video over het werk van het Meldpunt Zorg en Overlast

Wilt u snel een beeld wat het werk van een medewerker bij het Meldpunt Zorg- en Overlast inhoudt? Kijk dan bovenstaande video.